Press reviews / Media recensies

Review by “Audioclub Limbrug”
http://www.audioclub-limburg.nl/de-cephei-202-van-zegers-music-innovations

Review by Maarten van Druten about Cephei 20.2
http://www.modelpromo.nl/Kriss-Zegers.htm

Review by “The Ear” by Trevor Butler
http://www.the-ear.net/show-reports/x-fi-2016-pt1#file-3461

Review by “Audioclub Oost Brabant”
http://www.aob-hifi.nl/club.htm#ZMI

Customer reviews / Klanten recensies

Luidsprekers maken muziek, maar welke is voor mij “De luidspreker”. Er zijn veel mogelijkheden en systemen op de markt en dat maakt het alleen maar moeilijker. Na lang zoeken en vergelijken en dat heb ik in mijn jaren muziek draaien heel veel gedaan en zo ontdekte ik Zegers Music Innovations.

Deze luidspreker heeft dat waar vele  andere luidsprekers voor mij tekort in schieten. Het grote voordeel van deze zuil Cephei 20.2 is dat het hoog en midden  kan worden afgeregeld (fijn tuning)  in je eigen luisterruimte, hetgeen een meer 3D effect creëert.

Zeer open en transparant met een sublieme detaillering en dan met een ongelooflijke precisie in diepgang door het laag. Dit, zonder ook maar enige verkleuring en maakt het geheel met een mooi design tot een goede prijs kwaliteitverhouding. Verder wil ik vermelden dat je niet in woorden kunt wegschrijven wat je hoort, mijn advies , overtuig U zelf bij ZMI.

Mijn oordeel:
Met de Cephei 20.2 en de zelfde apparatuur / installatie heb ik een veel , veel meer High-End geluid gekregen.

Hr. Zeegers, bedankt.

J.S. Vaals,
Nederland, 03-05-2017

Beste ZMI-audio

Sinds enkele weken ben ik in het bezit van de Cephei 20.2 en wil er graag wat over schrijven. Al sinds mijn jeugd (ik ben nu 55)  bezig geweest met muziek beluisteren.  Ook steeds op zoek geweest naar het “aanwezig” zijn in de concertzaal als je thuis op de bank zit en een prachtige lp draait.  Naast dat de bron ontzettend belangrijk is, een fase correcte opname, is de dac en versterking ook van groot belang alvorens ik denk een oordeel te mogen hebben.

“100% totale muziek beleving…”  is bij de bij deze luidspreker  20.2 echt het de ervaring die ik hier maak. Een orkest in zijn volledige breedte en diepte waarnemen zoals dit blijkbaar in de opnames mogelijk kan zijn. Dus echt die gong diep achterin het orkest horen terwijl de galm via rechts en links langs je door klinkt en tot soms achter je te horen is.  Die klarinet in het orkest die loepzuiver op zijn positie te horen is,  en dermate neutraal dat kleuring niet van de orde is. Het kerkorgel… de laagste tonen van het voetmanuaal…  tot 18 hz gewoon hoorbaar… voelbaar en doorleefd zoals een speaker unit in een kast het nooit kan laten horen ! Het alleen door een conus gemaakte lage tonen spectrum is gortdroog, ultra snel en bijna angstaanjagend mooi…

Tot dusverre in het bezit geweest van een Harbeth luidsprekers, Magnepan, Proac.  Maar dit cephei systeem doet me wat…  hier spreek je niet meer over geluid maar over muziek.  Het gaat hier niet om een installatie maar om een muziekbeleving.  Het brengt alle goede eigenschappen van mijn andere speakers (die het deels bezitten) bij elkaar tot een beleving,  de grootsheid van mijn magnepan , de warmte van een Harbeth,  een super mooie projectie van mijn Proac met dome midrange.  Luisteren is de enige manier om te weten wat ik bedoel.

Met vriendelijke groet

Sebastiaan vander Steen.
Maastricht, Nederland, 08-03-2017

Ik heb sinds 1 week de Cephei 20.2 demo-beurs model van Zmi-audio thuis staan.

Wat voor mij van groot belang is dat het luidspreker systeem een “alles-eter” is en zowel jazz klassiek en elektronische muziek kleurloos, helder en ruimtelijk weergeeft.  Dit systeem geeft wat mij betreft een ruimtelijkheid die ik nog nooit ergens heb gehoord. Instrumenten staan zo ongelooflijk los van elkaar dat wat je hier hoort als een live ervaring overkomt. Het zeer diepe laag wat niet opdringerig is en kurk droog tot zeker onder de 20Hz doorloopt, de diepste orgelnoten gewoon speelt in mijn betrekkelijk kleine woonkamer. Geweldig.

Wim Jacobs,
Antwerpen, België, 04-10-2016